Acasă Uncategorized Negreşti – Oaş (Satu Mare): Încolţiţi de poliţişti, au abandonat 9.000 pachete...

Negreşti – Oaş (Satu Mare): Încolţiţi de poliţişti, au abandonat 9.000 pachete de ţigări şi au fugit în Ucraina

DISTRIBUIȚI

100930 – 12052011 –  În baza unor date şi informaţii cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului P.F. Negreşti Oaş, poliţiştii de frontieră sătmăreni au luat măsuri specifice de supraveghere şi control ale zonei, în vederea depistării şi reţinerii persoanelor implicate. Astfel, pe 11 mai a.c., în jurul orelor 18.00, ei au observat, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Bixad, mai multe persoane care transportau peste frontieră – din Ucraina în România – colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au încercat să se interpună între grupul de persoane şi frontiera de stat. Ei au acţionat pentru reţinerea persoanelor care transportau coletele, moment în care grupul s-a dispersat fugind spre teritoriul ucrainean. Poliţiştii de frontieră au trecut la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Persoanele implicate nu s-au supus nici de aceasta dată somaţiilor, abandonând coletele şi retrăgându-se pe teritoriul statului vecin, profitând de terenul foarte accidentat, împădurit şi de vizibilitatea redusă.

În urma cercetării locului în care a ajuns grupul de persoane, poliţiştii de frontieră au descoperit 18 baxuri de ţigări, adică 9.000 pachete de ţigări marca Jin Ling, având aplicate timbre specifice magazinelor duty free ucrainene, în valoare de 38.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cadrul întrevederii de frontieră care a avut loc în cursul serii trecute între poliţiştii de frontieră sătmăreni şi grănicerii ucraineni, autorităţile de frontieră din ţara vecină au informat lucrătorii noştri că au reţinut două persoane la aproximativ 1.500 metri spre interior pe teritoriul Ucrainei. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.