Acasă Uncategorized Atena: Guvern nou la Atena

Atena: Guvern nou la Atena

DISTRIBUIȚI

101873 – 16062011 – Premierul grec, Giorgios Papandreou, va anunta, joi, un nou Guvern. Papandreou, care isi va pastra functia, a precizat ca va cere un vot de incredere al Parlamentului pentru nou Guvern, transmite BBC. Nu se stie deocamdata cat de profunda va fi remanierea, insa ministrul de Finante are mari sanse sa fie inlocuit. 

Schimbarea de guvern de la Atena vine pe fondul temerilor ca Grecia va intra in faliment, in urma datoriei externe uriase.

Papandreou are nevoie sa impuna rapid noi masuri de austeriate, pentru a obtine fonduri de la UE si FMI, insa aceste noi reduceri si taieri au declansat furia grecilor.

In Atena au avut loc unele din cele mai violente proteste din ultimul an – miercuri a fost convocata o greva generala, zeci de mii de activisti si sindicalisti manifestand violent in fata Parlamentului tarii. In Salonic au iesit pe strazi alte cateva zeci de mii de persoane.

Papandreou se confrunta si cu perspectiva revoltei in interiorul propriului partid, Pasok, tot din cauza controversatului pachet de masuri de austeritate.

Guvernul elen incearca sa obtina aprobarea pentru un pachet de masuri care ar produce reduceri in valoare de 28 de miliarde de euro, in perioada 2012- 2015. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.