Acasă Uncategorized Bruxelles: Traian Băsescu participă la reuniunea Consiliului European de vară

Bruxelles: Traian Băsescu participă la reuniunea Consiliului European de vară

DISTRIBUIȚI

102058 – 23062011 – Preşedintele României, Traian Băsescu, participă, în zile de 23 şi 24 iunie a. c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de vară.

Principalele subiecte de pe agendă vizează problematica economică, migraţia, consolidarea spaţiului Schengen, stadiul negocierilor de aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană şi evoluţiile din vecinătatea sudică a Uniunii, precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Consiliul European de vară va marca o nouă etapă în dezvoltarea guvernării economice în Uniunea Europeană prin încheierea primului Semestru european de coordonare comunitară a politicilor bugetar-fiscale şi de creştere economică. Sefii de stat şi de guvern vor discuta despre stadiul adoptării pachetului legislativ privind consolidarea guvernanţei economice şi despre crearea Mecanismului European de Stabilitate.

Consiliul European urmează să decidă asupra unui set de orientări pentru dezvoltarea politicii europene în domeniul migraţiei, controlul la frontierele externe ale Uniunii, definitivarea unui Sistem comun european pentru azil, precum şi pentru dezvoltarea unui parteneriat cuprinzător cu ţările din vecinătatea sudică, se mai spune în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.