Acasă Uncategorized Bucuresti: Romania este pe cale de a-si dubla capacitatea de producere a...

Bucuresti: Romania este pe cale de a-si dubla capacitatea de producere a energiei eoliene

DISTRIBUIȚI

101836 – 16062011 – Capacitatea Romaniei de producere a energiei eoliene s-ar putea dubla in acest an, pana la 1.000 de MW, afirma Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (AREE).

„Romania a facut un salt urias de la 19 MW la 550 MW instalati in vant, fiind a saptea tara din Europa in ordinea capacitatii instalate anul trecut”, a declarat directorul executiv al AREE, Dana Duica.

Grupul ceh CEZ are racordata la reteaua de transport o capacitate de circa 340 MW, Energias de Portugal 160 MW, iar grupul italian Enel peste 30 MW. Unitatile de 1.000 MW vor alimenta 1,4 milioane de gospodarii.  Comparativ, cele doua reactoare in functiune ale centralei nucleara de la Cernavoda au impreuna o putere instalata de 1.400 MW.

In 2012 este prognozata o noua dublare a capacitatii instalate in turbine eoliene, la 2.000 MW, care ar putea alimenta peste 7,7 milioane de romani, estimeaza asociatia.

Pe de alta parte, companiile din domeniu sustin ca, pentru atingerea obiectivelor asumate fata de Uniunea Europeana, este nevoie si de sprijinul statului roman, iar unii investitori analizeaza deja posibilitatea renuntarii la proiecte din cauza „haosului legislativ”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.