Acasă Uncategorized Bucureşti: Acord de coooperare in zona de frontieră a autorităţilor din România...

Bucureşti: Acord de coooperare in zona de frontieră a autorităţilor din România şi Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

– 101419 – 01062011 – Miniştrii de Interne ai Romaniei si Republica Moldova au semnat acordul intre guvernele celor doua tari privind infiintarea si functionarea Centrului Comun de Contact de la Galati.

„Acordul constituie baza juridica de cooperare a autoritatilor de politie, politie de frontiera si vama din Romania si Republica Moldova in cadrul Centrului Comun de Contact”, a afirmat, cu acest prilej, ministrul Traian Igas.

 

 

 

Ministrul roman al Internelor a precizat ca aceasta colaborare are menirea sa combata criminalitatea organizata, migratia ilegala, traficul de persoane, traficul de stupefiante si sa asigurare securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

La randul sau, ministrul de Interne din Republica Moldova, Alexei Roibu, a precizat ca semnarea acestui acord este un pas foarte important care va facilita cooperarea autoritatilor competente in zona de frontiera.

Acordul semnat marti reglementeaza regulile generale de functionare a Centrului Comun de Contact, atributiile coordonatorilor si ale personalului, misiunile Centrului Comun de Contact, modul de realizare a schimbului de informatii, baza tehnico-materiala, distributia cheltuielilor de exploatare, modificarea/amendarea acordului si clauzele finale privind intrarea in vigoare, respectiv posibilitatea aderarii ulterioare si a altor state interesate.

In cadrul Centrului vor fi reprezentate autoritatile de resort – politie, politie de frontiera si vama – din Romania si Republica Moldova. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.