Acasă Uncategorized Bucureşti: Aleşii poporului, dezinteresaţi total de consumul alarmat de etnobotanice

Bucureşti: Aleşii poporului, dezinteresaţi total de consumul alarmat de etnobotanice

DISTRIBUIȚI

101592 – 07062011 – La dezbaterea motiunii simple privind etnobotanicele au participat maximum 60 deputati ceea ce denota indiferenta clasei politice fata de acest fenomen national. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat ca prin detaliile făcute publice în documentul citit de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu s-a realizat „un mercurial al pieţei” şi că a expus tinerii atenţi la dezbatere la o prezentare mult prea detaliată a tipurilor de substanţe psihotrope şi a preţurilor. „Facem declaraţii care ne vor aduce tututor prejudicii, indiferent de culoarea politică. Am învăţat multe din textul moţiunii, sper să nu fi fost mulţi tineri atenţi la noi în momentul citirii textului pentru că acesta e un mercurial al pieţei, o prezentare mult prea detaliată a tipurilor şi a modului de răspândire a acestor substranţe, inclusiv a preţului acestora”. El a precizat că fenomenul consumului de etnobotanice a apărut în 2008 şi a trecut în revistă măsurile de combatere luate pe parcursul anilor, amintind de eşecul celor întreprinse de predecesorul său, social-democratul Ioan Bazac.

Reprezentanţii CIADO România susţin că ministrul Cseke Atilla ar trebui sa stie ca tinerii, pe fondul inactivitatii ministerului pe care-l conduce, cunosc foarte bine preturile si modul de preparare a drogurilor nemaifiind nevoie de un om politic pentru educatie in acest sens. „Cseke Atilla este opozantul principal al solutiilor inaintate de societatea civila, fiind si principalul responsabil de intarzierea elaborarii si aplicarii Planului National de Actiune 2010 – 2012 privind politicile antidrog. Este utilizatorul celor 1,3 miliarde de euro din taxa pe viciu fara a avea un program de prevenire, informare si alternative in perioada 2009 – 2011 privind consumul de etnobotanice. Nu cerem demisia intrucat functionarea coalitiei pe cadavrele de consumatori sau nou nascuti in sevraj este mai importanta acum decat gasirea de solutii de prevenire si reducere a consumului de droguri. Fenomenul etnobotanice s-a dezvoltat in perioada 2009 – 2011 lucru pe care ministrul Cseke denumit de mass-media “habar n-am” nu a reusit sa-l inteleaga. Responsabilitatea dezvoltarii fenomenului este imputabila si ministrului Bazac si ministrului Cseke. El a anunţat că Guvernul a promovat un proiect de lege care să stopeze fenomenul”. „Conform actului normativ, toate operaţiunile cu astfel de produse trebuie autorizate. Până la obţinerea autorizaţiei, este interzisă orice comercializare a acestora. Toţi operatorii care desfăşoară operaţiuni cu astfel de produse sunt obligaţi să depună la ANSVSA o serie de documente împreună cu mostre din produsul pentru care se solicită autorizaţia”, a prezentat Cseke proiectul. Diletantismul ministrului Cseke Attila face problema“etnobotanicelor” sa ramana infloritoare. Poate ne explica cum va inchide sau aviza produsele comercializate prin internet ce au serverele in alte tari si scimba ip-urile saptamanal.

Mnistrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că în februarie-iunie 2011 echipele de control au confiscat peste 16.200 de plicuri ce conţineau substanţe psihoactive şi că s-au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei.Am aprecia daca dl ministrul Igas ar explica ce a facut ministerul in perioada 2009 – 2011 pentru prevenirea consumului si nu statistici 2011 efectuate la presiunea societatii civile, o mare parte din plicurile confiscate au fost returnate pentru ca nu erau pe lista substantelor interzise desi erau droguri. Agentia Nationala Antidrog este o institutie doar cu numele intrucat este subfinantata si marginalizata in deciziile privind politicile antidrog desi este coordonatorul national pe droguri. Ministrul Igas nu a explicat care sunt masurile immediate de prevenire si combatere a fenomenului etnobotanice ci s-a limitat la a explica ca va fi o lege candva. Regretam sa constatam ca etnobotanicele nu reprezinta un interes pentru clasa politica.- www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.