Acasă Uncategorized Bucureşti: Departament special pentru verificarea marilor averi

Bucureşti: Departament special pentru verificarea marilor averi

DISTRIBUIȚI

– 101456 – 02062011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va avea un departament pentru verificarea persoanelor cu averi mari, a decis Guvernul, conform unui anunţ al ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Vor fi verificate 300-400 de averi.

Mai exact, Executivul a decis înfiinţarea Direcţiei de verificări fiscale, specializată în controlul veniturilor realizate de către persoanele fizice care obţin Premierul Emil Boc crede că, în câţiva an, Departamentul de control al averilor mari din cadrul ANAF va deveni „unul extrem de temut de către oricine din această ţară”. Români „vor prefera să-şi plătească impozitele şi taxele în mod legal, poate mai mult, decât să-l caute acest departament să-l investigheze cum şi-a cheltuit banii, cum a dobândit averea în anul respectiv”, consideră Emil Boc, cel care a comparat noua direcţie din ANAF cu o instituţie similară din SUA.

averi mari şi nedeclarate, a precizat ministrul Finanţelor.

În opinia prim-ministrului, noul departament din cadrul ANAF „va aplica nişte reguli ferme pentru cei care se dau în acte extrem de săraci, dar îşi afişează o bogăţie din asta încât nu mai poţi să scapi de ei în viaţa de zi cu zi”.

Înfiinţarea Direcţiei de verificări fiscale a fost discutată şi cu delegaţia FMI, în cadrul vizitei la Bucureşti din aprilie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.