Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Baconschi i-a explicat ambasadorului Olandei că România este un stat...

Bucureşti: Ministrul Baconschi i-a explicat ambasadorului Olandei că România este un stat de drept

DISTRIBUIȚI

101700 – 10062011- Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a invitat-o joi la sediul ministerului pe Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool. În cadrul întrevederii, partea română şi-a exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile recente formulate de reprezentanţii olandezi în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriilor statului de drept, precizează un comunicat al Ministerului Afacereilor Externe (MAE). S-a reiterat în context faptul că România respectă în totalitate aceste criterii, fapt certificat constant de instituţiile europene, aceasta fiind, de altfel, şi o condiţie prealabilă pentru dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene, odată cu îndeplinirea criteriilor politice de aderare. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a arătat că eforturile României în consolidarea statutului de membru UE, inclusiv prin continuarea reformelor în domeniul justiţiei, nu trebuie echivalate,

în niciun fel, cu o punere în discuţie a respectării statului de drept.

Ministrul Baconschi a reiterat că România a făcut progrese incontestabile şi ireversibile în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, aspecte certificate de mai multe evaluări ale Comisiei Europene.

Partea română a indicat cu claritate că va acţiona în continuare în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate la nivelul UE, fără a accepta, în acelaşi timp, condiţionări sau etichetări care nu au legătură cu performanţele reale ale României.

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul român a solicitat ca abordarea acestui dosar să se facă respectând regulile şi cadrul actual, într-un spirit deschis şi constructiv, pentru atingerea obiectivului aderării României.

Ministrul Baconschi a mai precizat că în relaţiile dintre România şi Olanda trebuie să primeze un spirit de încredere şi parteneriat specifice cooperării în cadrul UE, dar şi relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, şi a asigurat de întreaga deschidere a părţii române pentru un dialog consistent şi onest. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.