Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Oprea: Peste 90% din pensile militare au crescut în urma...

Bucureşti: Ministrul Oprea: Peste 90% din pensile militare au crescut în urma recalculării

DISTRIBUIȚI

101680 – 09062011- MApN a definitivat la 1 iunie recalcularea pensiilor cadrelor militare, a declarat joi ministrul Gabriel Oprea.

„Ministerul a definitivat la 1 iunie revizuirea pensiilor cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. Deciziile de revizuire se vor emite in intervalul 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, astfel incat la 1 ianuarie 2012 toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede termenele in care se fac regularizarile si primirea drepturilor retroactive. Va asigur ca toate termenele vor fi respectate”, a precizat Oprea in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit ministrului, este vorba de 77.078 pensionari si beneficiari de indemnizatii aflati in evidenta la 1 iunie. Din acestia, 193 de magistrati militari sau beneficiar de pensii de urmasi sau pensii de invaliditate au fost exceptati de la revizuirea pensiilor.

Oprea a precizat ca 90,2% din totalul pensiilor au crescut in urma revizuirii.

„Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei nu a fost diminuata. Pentru 96% din pensionarii cu o carierea incompleta si pensii sub 3.000 de lei, pensiile au crescut si pentru 85% din pensionarii cu cariera completa si pensie de peste 3.000 de lei au crescut. Sunt si pensii ale caror cuantum s-a pastrat”, a declarat Gabriel Oprea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.