Acasă Uncategorized Bucureşti: Poliţiştii şi cadrele militare disponibilizate din MAI vor primi ajutoare banesti

Bucureşti: Poliţiştii şi cadrele militare disponibilizate din MAI vor primi ajutoare banesti

DISTRIBUIȚI

101860 – 16062011 – Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor pe anul 2011. Actul normativ prevede acordarea ajutorului pentru poliţiştii şi cadrele militare, care încetează raporturile de muncă cu M.A.I. sau trec în rezervă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj. Potrivit dispoziţiilor, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă de peste 15 ani).

 

 

Ordonanţa de Urgenţă prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare pentru poliţiştii şi cadrele militare care solicită încetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi. Decizia privind exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare a fost luată în urma dialogului social avut cu sindicatele.

Potrivit actului normativ, încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structura MAI, respectiv din structura M.Ap.N. (pregătiţi pentru nevoile M.A.I.) se face începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Măsurile au fost luate având în vedere necesitatea încadrării în limita alocată cheltuielilor de personal pentru anul 2011 prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010. De precizat faptul că, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, necesitatea asigurării fondurilor bugetare pentru acordarea drepturilor salariale ale personalului propriu, aşa cum este definit prin prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată prin Legea nr. 15/2008, cu modificările ulterioare constituie, în contextul actual, o prioritate care nu poate fi amânată. În vederea respectării ţintei de deficit bugetar şi pentru încadrarea în cheltuielile de personal în limita alocată pentru anul 2011, prin Legea nr.286/2010, se impune ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să implementeze unele măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de categoriile de personal enunţate. Demersul presupune ca, în acelaşi timp, să fie adoptate şi unele măsuri de protecţie socială a persoanelor care vor face obiectul aplicării măsurilor de reorganizare instituţională. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.