Acasă Anchete Interne Bucureşti: Serviciile de ambulanţă şi SMURD vor fi dotate cu ambulanţe noi...

Bucureşti: Serviciile de ambulanţă şi SMURD vor fi dotate cu ambulanţe noi în următorii patru ani

DISTRIBUIȚI

102282 – 30062011 – Ministerul Sănătăţii anunţă că a finalizat procedurile de achiziţie, prin acord –cadru, pentru un număr minim de 394 şi maxim 1.259 ambulanţe noi destinate reînnoirii parcului auto.

Dintre acestea, în această toamnă, până în la sfârşitul lunii octombrie, 236 masini de transport medicalizat în valoare de aproximativ 80.000.000 lei vor ajunge la serviciile de ambulanţă din toată ţara şi la serviciile SMURD.

Din cele 236 ambulanţe, 110 maşini sunt de tip B (4×4), 102 sunt ambulanţe de tip B (4×2), 23 sunt de tip C, şi un vehicul specializat pentru dezastre. Un număr de 175 maşini achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011, vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă din toată ţara, iar 61 maşini vor ajunge la serviciile SMURD.

Ambulanţele de tip B şi C sunt autospeciale utilizate pentru intervenţiile de urgenţă care sunt echipate corespunzător pentru aceste intervenţii şi sunt utilizate de echipaje instruite în medicina de urgenţă şi prim ajutor.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să înlocuiască ambulanţele mai vechi de opt ani şi să doteze cele şase unităţi SMURD înfiinţate în acest an.

De asemenea, se urmăreşte deschiderea unor noi puncte de urgenţă SMURD în localităţile cu deficit de personal medical. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.