Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Basescu s-a intalnit cu reprezentanţii BNS

Bucureşti: Traian Basescu s-a intalnit cu reprezentanţii BNS

DISTRIBUIȚI

102229 – 29062011–O delegaţie a BNS condusă de Dumitru Costin a fost primită miercuri, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu pentru discuţii legate de problemele din agricultură şi din domeniul energetic. Sindicaliştii i-au prezentat şefului statului documente cu soluţii pentru aceste sectoare. „L-am invitat, pentru agricultură, pe domnul ministru Valeriu Tabără, iar pentru energie pe domnul secretar de stat Karoly Borbely de la Ministerul Economiei ca să existe şi competenţă, nu numai discuţie pur şi simplu”, a spus la începutul întrevederii preşedintele Traian Băsescu. „În opinia noastră sunt două domenii cheie, două domenii de interes strategic în România, pentru că atât sectorul energetic, cât şi economia rurală, sunt domenii de maxim interes. Având în vedere calitatea dumneavostră de preşedinte al României, dar şi de preşedinte al CSAT, dorim să vă prezentăm câteva propuneri concrete, câteva soluţii,

 

care ar trebui puse în aplicare în perioada următoare, pentru că timpul trece şi ratăm câteva oportunităţi. Orice amânare, care din păcate a devenit sport naţional, în luarea unor decizii costă”, a afirmat liderul BNS, Dumitru Costin.

El a mai spus că reprezentanţii BNS au pregătit trei documente, primul vizând o evaluare pe care BNS a făcut-o asupra proiectului de strategie energetică a României 2011-2035, în material fiind subliniate elementele care, în opinia liderilor BNS, lipsesc sau care trebuiesc clarificate.

„Un al doilea subiect pe zona energetică este cel care vizează asamblarea politicilor energetice cu cele de mediu şi, nu în ultimul rând, un subiect extrem de sensibil pe care noi l-am anticipat de ceva vreme: o strategie referitoare la modernizarea sistemului de termoficare din România pentru că ştiam că se risipesc resurse. Ultimul subiect este legat de piaţa de energie şi reglementări. Sunt câteva vulnerabilităţi care trebuie eliminate”, a precizat Dumitru Costin.

El a mai spus că, pe zona de agricultură, va prezenta un material în care a abordat sistemic conceptul de economie rurală. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.