Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Băsescu vrea ca magistraţii să fie sancţionaţi pentru incompetenţă

Bucureşti: Traian Băsescu vrea ca magistraţii să fie sancţionaţi pentru incompetenţă

DISTRIBUIȚI

101458 – 02062011 – Prin proiectul de lege de revizuire a Constituţiei se prevede şi reglementarea răspunderii judecătorilor şi procurorilor, care trebuie sancţionaţi şi pentru incompetenţă, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

„Reglementarea răspunderii judecătorilor şi procurorilor trebuie să se facă, spune completarea de

 la articolul 124, printr-o lege organică şi trebuie instituirea expresă a obligaţiei judecătorilor de a se supune Constituţiei şi deciziilor Curţii Constituţionale. Sunt lucruri care au apărut în practică. În momentul de faţă, judecătorii nu pot fi traşi la răspundere decât pentru neglijenţă în hotărârile pe care le-au luat. Or, neglijenţa este foarte greu de dovedit, iar atunci când te joci cu soarta oamenilor, când deciziile tale implică soarta oamenilor, soarta unor categorii, chiar soarta unei ţări de multe ori, nu poţi să nu răspunzi”, a declarat Traian Băsescu.

„Aş vrea sa fac o rectificare: până acum, Constituţia îi făcea responsabili pentru neglijenţă şi rea-credinţă, deci şi pentru rea-credinţă. Numai în aceste situaţii magistraţii erau responsabili. Dar de ce să nu fii responsabil dacă eşti incompetent sau dacă eşti corupt şi faci ca oamenii să ajungă să-şi redobândească proprietatea la Haga, în loc să şi-o redobândească în ţara lor?”, a adăugat şeful statului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.