Acasă Uncategorized Bucureşti: UDMR ameninţă PDL că va pierde majoritatea în Parlament

Bucureşti: UDMR ameninţă PDL că va pierde majoritatea în Parlament

DISTRIBUIȚI

101785 – 14062011 – UDMR se opune transformării regiunilor de dezvoltare în opt superjudeţe. Nu există destule argumente pentru susţinerea unei asemenea viziuni, dar dacă PDL insistă să meargă pe scenariul asumării răspunderii va constata că nu mai există suficientă majoritate în Parlament, a avertizat marţi preşedintele UDR, Kelemen Hunor.Kelemen a arătat că problema reorganizării administrativ-teritoriale, aşa cum o promovează PDL, a fost suspusă spre consultare propriilor organizaţii locale. Nici o filială judeţeană sau teritorială a UDMR nu şi-a dat avizul în favoarea acestei propuneri, poziţia acestor organizaţii fiind comunicată liderilor democrat-liberali la şedinţa coaliţiei din această dimineaţă.”Noi am spus, marţi, în coaliţie că nu putem accepta varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe-mamut.

Nicio organizaţie judeţeană sau teritorială a UDMR nu susţine o astfel de variantă. Din punctul nostru de vedere, nu este posibilă o susţinere faţă de un astfel de proiect. Noi am spus că pentru noi punctul de plecare este proiectul nostru de reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare şi că o reformă administrativă se poate construi pe 16 regiuni, nu pe opt. Nu avem cum să susţinem un astfel de demers, nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere tehnic”, a declarat Kelemen Hunor.

“E nevoie întâi de o decizie politică, apoi de chestiunile tehnice privind serviciile deconcentrate, oficiile şi competenţele care sunt la nivel judeţean. Până nu avem o decizie politică nu putem merge mai departe cu aspectele tehnice”, a apreciat Kelemen.

„Nu ştiu dacă PDL şi premierul Emil Boc doresc să-şi asume răspunderea. Fără o susţinere în coaliţie, nu va avea majoritate în Parlament. Fără o majoritate în Parlament, nu există Guvern. Lucrurile sunt foarte clare”, a ţinut să spună Kelemen Hunor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.