Acasă Uncategorized Chişinău: Comuniştii câştigă primăria Chişinău

Chişinău: Comuniştii câştigă primăria Chişinău

DISTRIBUIȚI

101542 – 06062011 – Ultimele rezultate ale numararii voturilor la alegerile pentru primaria Chisinaului arata o resturnare de situatie, candidatul comunistilor, Igor Dodon, depasindu-l pe actualul primar Dorin Chirtoaca si castigand alegerile din primul tur. Asta dupa ce, duminica seara situatia statea invers.

La orele 5.25, la procesarea a 99% de voturi din orasul Chisinau, cu o eroare de pana la 1%, Igor Dodon a acumulat 52%, Dorin Chirtoaca – 43% din voturi.

Decisiv va fi votul din suburbii, informeaza presedintele Consiliului de Circumscriptie Chisinau, Iulian Balan.

Duminica seara, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor, candidatul Partidului Liberal la functia de primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, avea 52,7% voturi.

Comisia Electorala din Republica Moldova a anuntat insa, luni dimineata, o rasturnare de situatie, comunistul Igor Dodon fiind castigatorul primariei Chisinaului.

Ocupanta locului trei, Valentina Buliga, reprezentanta a Partidului Democrat, are 2% din sufragii. Ceilalti zece candidati au obtinut sub un punct procentual fiecare, relateaza Unimedia.

Comunistii din Republica Moldova au obtinut o victorie surprinzatoare, reusind sa castige pentru prima data alegerile pentru Primaria Chisinau, acesta fiind primul lor succes electoral asupra partidelor proeuropene, dupa aproape doi ani de cand au fost indepartati de la putere.

Partidul Comunistilor se apropie de o victorie majora la Chisinau, fiind aproape de a castiga majoritatea absoluta si in Consiliulul Municipal, unde, dupa numararea a 90% din buletinele de vot, au 49,9% din sufragii, ceea ce le asigura 27 dintre cele 41 de mandate. – www.promptmedia.ro

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentReporneşte Arpechim
Articolul următorBucureşti: Începe BAC-ul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.