Acasă Uncategorized Călăraşi: Cooperare transfrontalieră româno-bulgară în situaţii de urgenţă

Călăraşi: Cooperare transfrontalieră româno-bulgară în situaţii de urgenţă

DISTRIBUIȚI

101990 – 21062011 – Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Marcel – Sorin Lucaciu, a semnat, luni, la Călăraşi, contractul de finanţare a proiectului „Managementul comun al riscului în situaţii de urgenţă în zona de frontieră pe Dunăre” din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Partenerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în derularea şi implementarea proiectului sunt Ministerul Mediului şi Pădurilor, Garda Naţională de Mediu, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică ICMET Craiova, Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic CITT Craiova –  Universitatea din Craiova, din România, precum şi Direcţia Generală de Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă – Ministerul de Interne, Inspectoratul Regional de Mediul şi Apă Veliko Târnovo, Universitatea Sf. Cyril şi Sf. Metodius – Veliko Târnovo, din Bulgaria.

 

 

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea pregătirii şi intervenţiei la urgenţe, prevenire eficientă, monitorizare şi limitarea consecinţelor dezastrelor şi lupta pentru combaterea poluării factorilor de mediu în zona eligibilă a programului.

Domeniul de intervenţie cheie este protecţia populaţiei din zonă eligibilă, a mediului de afaceri, mediului şi infrastructurii de potenţialele consecinţe ale dezastrelor naturale şi tehnologice, prin acţiuni comune de prevenire şi răspuns la urgenţe pe întreaga arie transfrontalieră, dezvoltarea infrastructurii comune şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale şi tehnologice, inclusiv serviciile de răspuns la urgenţe. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.