Acasă Uncategorized Strasbourg: Corina Cretu cere sprijin european impotriva degradarii nivelului de trai in...

Strasbourg: Corina Cretu cere sprijin european impotriva degradarii nivelului de trai in Romania

DISTRIBUIȚI

102247 – 29062011 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a interpelat Comisia Europeana cu privire la nivelul ridicat al inflatiei in Romania si la masurile pe care Executivul comunitar le considera necesare pentru diminuarea procesului inflationist si a degradarii nivelului de trai.

„România se menţine la cea mai ridicată cotă a inflaţiei anuale dintre ţările Uniunii Europene, cu 8,5% in luna mai, aproape tripla fata de media UE (3,2%) si la o distanta semnificativa fata de urmatoarele clasate – Estonia, 5,5%, si Lituania, 5%. De asemenea, România inregistreaza cea mai mare rata medie a inflatiei in ultimele 12 luni la nivelul UE – 7,5%, comparativ cu Grecia (4,8%) si Estonia (4,5%)”, a atras atentia Corina Cretu in intrebarea cu solicitare de raspuns scris adresata Comisiei Europene.

Europarlamentarul social-democrat a avertizat ca majorarea preturilor, asociata cu pierderea locurilor de munca, a dus la degradarea calitatii vietii, cetatenii romani avand, alaturi de cei bulgari, cel mai redus nivel de trai intre tarile UE. Corina Cretu a solicitat Comisiei Europene o atentie mai mare acordata reducerii decalajelor in interiorul blocului comunitar, intrucat efectele crizei economice au periclitat grav procesul efectiv de integrare europeana a noilor state membre. In conditiile in care autoritatile romane se dovedesc incapabile sa stopeze procesul inflationist si degradarea nivelului de trai al cetatenilor, Corina Cretu a pledat pentru o mai mare implicare a Comisiei in acest sens, in numele principiului solidaritatii europene. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.