Acasă Uncategorized Strasbourg: Sabin Cutaş cere instituţiilor europene să apere libertatea presei în Romania

Strasbourg: Sabin Cutaş cere instituţiilor europene să apere libertatea presei în Romania

DISTRIBUIȚI

101598 – 07062011- Europarlamentarul Sabin Cutaş, a atras atenţia luni, în plenul Parlamentului European, asupra derapajelor anti-democratice şi a atacurilor împotriva presei din unele state membre ale UE, între care şi România, unde decidenţii politici au un discurs denigrator la adresa mass-media, aceasta fiind inclusă de şeful statutului printre vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale. Deputatul european a cerut o mai mare implicare a Uniunii Europene în asigurarea unei protecţii reale a libertăţii de exprimare a presei în interiorul Uniunii.

Potrivit lui Sabin Cutaş: „În contextul publicării clasamentului mondial privind libertatea presei pentru 2010, Organizaţia „Reporteri fără frontiere” a atras atenţia asupra declinului libertăţii de exprimare în Uniunea Europeană. România se află pe locul 52 al clasamentului, coborând cu zece locuri faţă de anul 2007. Situaţia este îngrijorătoare şi ridică semne de întrebare cu privire la un respect efectiv al dreptului de exprimare şi de informare garantat de către Carta drepturilor fundamentale a UE”.

„În România, presa a fost inclusă de către preşedintele ţării printre vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale. În plus, decidenţii politici au un discurs denigrator constant la adresa mass-media. Astfel de abateri de la principiile democratice dăunează atât libertăţii presei, cât şi imaginii Uniunii Europene în ansamblu. Din cauza deficienţelor interne, riscăm să ne pierdem credibilitatea ca susţinători ai respectului drepturilor omului pe plan extern”, a declarat Sabin Cutaş. Europarlamentarul român a pledat, în acest sens, pentru o protecţie reală la nivel european a libertăţii de exprimare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.