Acasă Politic Bucuresti: Medicul sef al Penitenciarului Aiud, timis in judecata pentru luare de...

Bucuresti: Medicul sef al Penitenciarului Aiud, timis in judecata pentru luare de mita de la detinuti

DISTRIBUIȚI

102776 – 19072011 – Mirel Vasile Duda, medical şef al Penitenciarului Aiud, a fost trimis judecat[ de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mită. De asemenea, şi Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul penitenciarului, a fost trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită. În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecată Ionel Marin, pentru dare de mită, Raul Nicolae Hancheş – complicitate la dare de mită şi Marian Stanciu – dare de mită.

În perioada mai-iunie 2010, medicul a cerut şi primit de la Ionel Marin 500 de euro pentru a-l ajuta să se transfere la Spitalul Penitenciar Dej, unde acesta spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Medicul a primit banii prin intermediul lui Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul aceluiaşi penitenciar, şi Raul Hancheş. La rândul său, Stanciu i-a înlesnit lui Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş cunoscând intenţiile lui Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.

Ionel Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud pentru executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată. În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând lui Duda. Dosarul este judecat la Tribunalul Bucureşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.