Acasă Social Educatie Bucuresti: A fost lansata viziunea cu privire la invatamantul superior din România...

Bucuresti: A fost lansata viziunea cu privire la invatamantul superior din România pana in 2025

DISTRIBUIȚI

102320 – 01072011 – Pe 27 iunie la Bucureşti a avut loc lansarea documentului de viziune “Seminţe de viitor. Învăţământul Superior românesc 2025” elaborat în cadrul proiectului Calitate şi Leadership pentru Învăţământul Superior din România. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată spre dezbatere publică “Cartea verde a învăţământului superior din România în 2025”, un document care reuneşte propuneri de politici în domeniul învăţământului superior pentru orizontul de timp 2025.

Vorbitori în cadrul evenimentului au fost prof. univ. dr. Adrian Curaj, director General UEFISCDI, Marius Ghenea, business angel şi profesor de antreprenoriat la Maastricht School of Management EMBA Program, Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comerţ Americane în Romania, şi prof. dr. ing. Radu Muntean, rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Lansarea documentului de viziune încheie o etapă consultativă importantă, la actori şi decidenţi din învăţământul superior. Documentul este o chemare la leadership pentru toţi cei implicaţi în învăţământul superior. Lansarea spre dezbatere publică a „Cărţii Verzi” deschide o noua etapă de consultare în cadrul proiectului, etapă care va dura două luni. Toţi actorii implicaţi în învăţământul superior sunt invitaţi să transmită feed-back cu privire la politicile propuse în „Cartea Verde”. La finalul procesului de consultare va fi elaborată „Cartea Alba a Învăţământului Superior Românesc” care va conţine recomandări în privinţa politicilor publice din învăţământul superior menite să imprime direcţia viziunii pentru orizontul de timp 2025. Scopul proiectului “Calitate şi Leadership pentru Învăţământul Superior Românesc” constă în elaborarea unei viziuni strategice privind dezvoltarea sistemului de învăţământ superior românesc la orizontul de timp 2025. Pentru atingerea acestui obiectiv principal, proiectul are la baza un amplu proces de consultare cu experţi şi actori cheie din sistem, consultare realizată în mai multe etape (utilizând metodologia de tip foresight). Proiectul “Calitate si Leadership pentru Învăţământul Superior Românesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru învăţământul superior derulate de CNCSIS, CNFIS si UEFISCDI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.