Acasă Politic Bucuresti: Igiena lasa de dorit in unitatile din industria agroalimentara

Bucuresti: Igiena lasa de dorit in unitatile din industria agroalimentara

DISTRIBUIȚI

102642 – 13072011 – În perioada 1 – 7 iulie 2011, Direcţiile judeţene Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti au desfăsurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.

Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi în domenii de activitate diverse precum fabricarea produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind condiţiile de igienă precum şi de funcţionare a unităţii, calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, controlul dăunătorilor.

În unităţile din industria agroalimentară s-au efectuat 2.000 de controale, în urma cărora s-au acordat 27 de amenzi, în cuantum de 26.000 lei şi 27 de avertismente.

În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi cum sunt: lipsă obiecte sanitare necesare asigurării condiţiilor de igienă, lipsa unui spaţiu pentru produse neconforme, neconformităţi privind respectarea regulilor de igienă privind utilajele, ustensilele, spaţiile de depozitare, echipamentele de protecţie, substanţele dezinfectante, raionare, ambalare şi manipulare necorespunzătoare, lipsa plaselor de protecţie pentru insecte, prezenţă muşte, mucegai, pardoseală, depăşirea parametrilor de aeromicrofloră în spaţiul de producţie, depozitarea pe paviment a produselor, temperatură necorespunzătoare, lipsa probelor din alimente, lipsa substanţelor pentru spălat şi dezinfectat, etichetare necorespunzătoare, lipsă documente înregistrare activitate etc.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi a programului de supraveghere şi control pentru anul 2011, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.