Acasă Politic Bucuresti: Igiena lasa de dorit la unitatile de alimentatie publica din zonele...

Bucuresti: Igiena lasa de dorit la unitatile de alimentatie publica din zonele de agrement si din benzinarii

DISTRIBUIȚI

102868 – 22072011 – Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale, la nivel naţional, în unităţile de alimentaţie publică amplasate în locurile de agrement, cum sunt ştrandurile, parcurile etc. şi la cele din incinta staţiilor de distribuţie a carburanţilor.

În perioada 4 – 8 iulie 2011 au fost controlate 724 de unităţi, dintre care 376 de restaurante, baruri, unităţi tip fastfood, 247 de magazine alimentare şi chioşcuri, 68 de tonete sau rulote şi 33 de pizzerii, cofetării sau gelaterii.

Inspectorii ANSVSA, ca urmare a neregulilor descoperite, au sancţionat 42 de unităţi cu amenzi care au însumat 35.200 de lei, iar pentru o unitate a fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii.

Cu prilejul acestor verificări a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 598 de kg de carne şi produse din carne, care, datorită modului de depozitare, transport sau comercializare, punea în pericol sănătatea consumatorilor. Deficienţele cel mai frecvent înregistrate au fost nerespectarea normelor şi cerinţelor de igienă privind depozitarea şi manipularea produselor alimentare, a spaţiilor frigorifice de depozitare, a utilajelor sau a ustensilelor de lucru, dar şi comercializarea de alimente în spaţii neînregistrate sanitar veterinar sau lipsa carnetelor de sănătate pentru personalul angajat în acdrul acestor unităţi. Controalele ANSVSA cu această tematică se vor desfăşura până în luna septembrie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.