Acasă Economie Bucuresti: Investitorii americani nu vin in Romania pentru ca sunt obligaţi să...

Bucuresti: Investitorii americani nu vin in Romania pentru ca sunt obligaţi să dea m

DISTRIBUIȚI

102353 – 04072011 – Investitorii americani sunt îngrijoraţi că pierd licitaţii în România în favoarea unor firme pe care le bănuiesc că dau mită, sustine ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA declară, într-un interviu acordat ziarului Adevărul că primeşte reclamaţii la ambasadă din partea oamenilor de afaceri din SUA care se plâng că li se cere şpagă.

Mark Gitenstein mai spune că lupta împotriva corupţiei reprezintă un subiect de cea mai mare importanţă pentru SUA în ceea ce priveşte relaţia cu România.

„Dacă ei oamenii de afaceri americani cred că în România nu pot să facă afaceri decât dacă mituiesc oficialităţile, atunci nu vor veni. Ştiţi de ce nu vor veni companiile americane sau britanice? Pentru că şi în SUA şi în Marea Britanie există legi care pedepsesc investitorii care dau mităoficialităţilor străine. Şi dacă eu aflu că mituiesc un funcţionar român, voi comunica acest lucru şi reprezentantul respectivei companii va intra la închisoare. Acest lucru chiar s-a întâmplat aici cu nişte companii”, a declarat Gitenstein. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.