Acasă Politic Bucuresti: Supliment de un milion de euro pentru tratarea pacientilor cu boli...

Bucuresti: Supliment de un milion de euro pentru tratarea pacientilor cu boli rare

DISTRIBUIȚI

102815 – 20072011 – Guvernul a suplimentat cu un milion de euro, din Fondul de rezervă bugetară, bugetul Ministerului Sănătăţii şi a completat lista medicamentelor compensate pentru a veni în sprijinul unor pacienţi cu boli rare, a anunţat prim-ministrul Emil Boc, la sfârşitul şedinţei Executivului. „Am aprobat două acte normative prin care am venit în sprijinul unor pacienţi cu boli rare. Prin includerea acestor boli în lista aprobată de către Guvern şi prin suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu un milion de euro, va fi posibil ca în viitor aceste boli rare să fie tratate în România”, a precizat premierul. Totodată, s-a aprobat Hotărârea de Guvern privind completarea Hotărârii nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală,

 

 pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prin care a fost completată lista medicamentelor de care pacienţii beneficiază gratuit în cadrul programelor naţionale de sănătate, cu încă patru denumiri comune internaţionale  necesare tratamentului a patru boli rare.

Începând cu anul 2007, Ministerul Sănătăţii derulează Programul naţional de diagnostic şi tratament al bolilor rare. Programul a început cu un număr de patru afecţiuni, numărul acestora crescând constant pe parcursul anilor următori. În anul 2011 sunt tratate 17 afecţiuni.

Conform actului normativ, prin completarea acestei liste, se asigură în mod gratuit  acces la terapie vitală şi eficace pentru pacienţii diagnosticaţi cu Mucopolizaharidoza tip II (Sindrom Hunter),  Mucopolizaharidoza tip I (Sindrom Hurler), Afibrinogenemia congenitală şi Sindromul de imunodeficienţă primară.

Costul anual estimat pentru tratamentul bolnavilor care suferă de cele patru boli rare este de 14.320.000 lei (pentru trei luni aferente anului 2011 este necesară suma de 4.000.000 lei ). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.