Acasă Politic Bucuresti: Verificari suplimentare pentru a evita pierderea banilor europeni

Bucuresti: Verificari suplimentare pentru a evita pierderea banilor europeni

DISTRIBUIȚI

102837 – 21072011 – Proiectele UE nu vor fi oprite si vor finantate in continuare de la bugetul de stat, urmand ca Guvernul sa trimita facturile aferente catre Comisia Europeana doar dupa verificari suplimentare efectuate de autoritatile romane, iar contributia europeana sa fie recuperata ulterior, a declarat joi premierul Emil Boc. „Toate investitiile merg mai departe, nicio investitie nu se opreste in Romania, indiferent ca este pe bani bugetari sau pe fonduri europene, platile in acest moment se efectueaza de la bugetul de stat. Potrivit practicii europene, se trimit facturi la Bruxelles pentru a se recupera partea care reprezinta contributia Uniunii Europene. Noi mergem in continuare cu plata facturilor de la bugetul de stat si doar temporar si voluntar am decis, pana la verificari suplimentare, sa nu inaintam facturi la UE, pentru a evita riscul pierderii banilor europeni.

 

Daca Uniunea Europeana, dupa ce am inaintat factura, vine si gaseste probleme la licitatii in Romania, pierdem banii. Daca noi corectam in tara inainte de a trimite factura, banii nu se pierd, raman in Romania si pot fi utilizati pentru alte proiecte”, a spus premierul.

El a precizat ca verificarile sunt efectuate de catre autoritatile de management in colaborare cu alte institutii ale statului.

„Verificarile se desfasoara pe acele programe operationale sectoriale unde exista achizitii publice. Obiectivul nostru este sa ne identificam noi greselile, nu sa vina altii sa ne faca ordine in sistemul achizitiilor publice si sa pierdem banii la care au dreptul tara si romanii”, a mai spus prim-ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.