Acasă Politic Bucureşti: Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Bucureşti: Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

DISTRIBUIȚI

102533 – 11072011– De luni, 11 iulie până pe 15 iulie, absolvenţii claselor a XII-a zi şi a XIII-a seral, care au picat prima sesiune a Bacalaureatului, se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă, examen care se anunţă la fel de diuficil ca şi cel din această lună. Este o a doua şansă pentru cei care nu au promovat, însă nu şi pentru cei care au fost prinşi copiind. Aceştia mai pot da examenul numai în toamna anului viitor. Examenul începe cu probele orale. În 22-23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 22-24 evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, în 23 -24 august, evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 25 – 26 august evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep în 29 august cu Limba si literatura română.

 

 

Vor urma în 30 august proba la Limba şi literatura maternă, în 31 august proba obligatorie a profilului şi în 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. În 4 septembrie vor fi afişate rezultatele, până la ora 16.00, după care vor fi depuse contestaţiilor, respectiv în intervalul orar 16.00 – 20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în intervalul 5-6 septembrie, iar în 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Potrivit rezultatelor afişate după soluţionarea contestaţiilor, doar unul din doi elevi a promovat bacalaureatul în acest an în prima sesiune, multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut.

Rata de promovabilitate a fost de 45,72%, cu doar 1,25% mai mare decât înainte de recorectarea celor 80.160 de lucrări contestate de elevi. Rezultatele indică cel mai slab Bacalaureat din ultimii 20 de ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.