Acasă Politic Incep sa functioneze primele dispecerate integrate ale serviciilor de ambulanta, pompieri si...

Incep sa functioneze primele dispecerate integrate ale serviciilor de ambulanta, pompieri si SMURD

DISTRIBUIȚI

102690 – 15072011 – În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ale inspectorateloir pentru situaţii de urgenţă., sub forma unor centre pilot.

La sfârşitul acestei săptămâni, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor – prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – vor inaugura, cu sprijinul STS, Direcţia pentru apelul unic de urgență 112, primele două proiecte pilot de integrare a dispeceratelor de ambulanţă cu cele ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (care include şi SMURD).

La aceste evenimente, care vor avea loc la Baia Mare şi Sibiu, vor participa subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dl. Raed Arafat, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, precum şi cei ai consiliilor judeţene.

“Integrarea dispeceratelor înseamnă concentrarea în acelaşi loc a resurselor umane şi materiale care deservesc cele două instituţii, respectiv ISU (Pompieri – SMURD) şi Ambulanţă. Prin această măsură urmărim dezvoltarea unui management mult mai eficient la nivelul resurselor de intervenţie, dar şi o colaborare directă mult mai bună între toate instituţiile şi serviciile care au rol în intervenţia de urgenţă tehnică, precum şi cea medicală a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acesta a mai adăugat că măsura mai urmăreşte şi scăderea timpilor de decizie la trimiterea resurselor de intervenţie ale instituţiilor amintite pentru acordarea de prim ajutor, asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.

De asemenea, prin crearea acestor dispecerate medicale integrate, organizate în spaţii puse la dispoziţie de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, se urmăreşte şi creşterea eficienţei utilizării resurselor umane, materiale şi financiare alocate de către instituţiile publice.

Proiectele pilot vor fi evaluate timp de 2 – 3 luni, urmând să fie implementate şi în alte judeţe.

În judeţul Mureş funcţionează încă din anul 2001 un dispecerat integrat în care operează toate serviciile de urgenţă, respectiv cele medicale, I.S.U., dar şi cele de Poliţie şi Jandarmerie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.