Acasă Politic Libia: Avioanele NATO au bombardat vestul orasului Misrata

Libia: Avioanele NATO au bombardat vestul orasului Misrata

DISTRIBUIȚI

102530 – 10072011 – Mai multe tinte din vestul orasului Misrata, port important al Libiei, au fost lovite sambata de avioanele NATO, la o zi dupa ce liderul Moammar Gaddafi a amenintat Europa cu atentate. Tinte predilecte au fost lansatoarele de rachete folosite de soldatii lui Gaddafi pentru a ucide civili, anunta Associated Press.

NATO continua sa bombardeze in forta trupele liderului libian, in incercarea de a forta ONU sa adopte o rezolutie care sa protejeze civilii din aceasta tara de un conflict care dureaza din luna februarie a acestui an. 

Liderul libian, Moammar Gaddafi, a amenintat, vineri, ca va trimite sute de „martiri” pentru a comite atacuri in Europa, drept razbunare pentru campania militara NATO impotriva regimului de la Tripoli. „Sute de libieni vor deveni martiri in Europa. Va fi dupa principiul ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”, a spus el, intr-un discurs transmis de televiziunea libiana. Gaddafi a sustinut ca Sicilia, Insulele Canare si alte insule din Mediterana, precum si Andaluzia au fost teritorii arabe, care trebuie eliberate. „Poporul libian nu are nici o problema, puterile coloniale sunt cele care au o problema. Vor sa controleze petrolul nostru. Sunt geloase pentru ca Dumnezeu ne-a dat noua darul petrolului”, a adaugat Gaddafi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.