Acasă Politic Alexandria: Specialişti romani si bulgari se pregatesc pentru interventii comune in situatii...

Alexandria: Specialişti romani si bulgari se pregatesc pentru interventii comune in situatii de urgenta pe Dunare

DISTRIBUIȚI

103125 – 09082011- În perioada 8 – 10 august a. c., în municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, are loc primul atelier de lucru pentru stabilirea termenilor de referinţă pentru studiul de fezabilitate aferent Modulului 2 Intervenţie din cadrul proiectului „Joint risk monitoring during emergencies in the Danube area border” (Monitorizarea riscurilor comune în timpul situaţiilor de urgenţă în zona de frontieră de pe Dunăre”). Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

            La această activitate participă 16 specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa, precum şi 11 specialişti din cadrul Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Republica Bulgară – partenerul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă la acest modul.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare, iar acesta are un buget total de peste 11.5 milioane euro euro, din care 3,56 milioane euro revin Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea pregătirii şi intervenţiei la urgenţe, prevenire eficientă, monitorizare şi limitarea consecinţelor dezastrelor şi lupta pentru combaterea poluării factorilor de mediu în zona eligibilă a programului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.