Acasă Politic Bucuresti: 10 august – “Ziua fara accidente rutiere”

Bucuresti: 10 august – “Ziua fara accidente rutiere”

DISTRIBUIȚI

103103 – 08082011- Ziua de 10 august urmează să fie sarbatorită, în fiecare an, drept „Ziua fără accidente rutiere„, în urma unei iniţiative AVAC România (Asociatia Victimelor Accidentelor Rutiere din România), cu sprijinul Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit statisticilor, în 2010, în România au avut loc 9.213 accidente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 2.363 de oameni, iar 8.477 de persoane au fost rănite.

Pentru că nici un eveniment nu este complet fara implicare civică, toţi participanţii la trafic sunt chemaţi să marcheze „Ziua fără accidente rutiere” şi să respecte permanent decalogul siguranţei rutiere: 1. Folosesc centura de siguranţă; 2. Port casca dacă sunt pe motocicletă sau bicicletă; 3. Conduc cu viteză regulamentară şi la distanţă sigură pentru condiţiile drumului pe care sunt; 4. Nu conduc sub influenţa alcoolului sau a drogurilor; 5. Nu vorbesc la telefon în timp ce conduc; 6. Port vestă sau elemente reflectorizante ca pieton, biciclist si motociclist aflat pe carosabil; 7. Cunosc şi respect regulile de circulaţie; 8. Păstrez vehiculul în bună stare de funcţionare; 9. Conduc preventiv autovehiculul pe drumul public; 10. Sunt mai atent şi mai politicos în trafic pentru a evita accidentele de circulaţie.

Pe 10 august şoferii sunt invitaţi să prindă o panglică albăde oglinda laterală sau la antena maşinii, să ataşeze o panglică albă la antebraţ sau să poarte haine de culoare albă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.