Acasă Politic Bucuresti: Contract de finantare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Ramnicu Valcea

Bucuresti: Contract de finantare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Ramnicu Valcea

DISTRIBUIȚI

103354 – 18082011– Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat contractul de finanţare al proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009 – 2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetic”.

Proiectul, cu o perioadă de implementare de 29 de luni, are o valoare totală de 59.332.500 euro fără TVA, din care 29.666.250 euro finanţare nerambursabilă din Fondul European de Coeziune al Uniunii Europene.

Proiectul constă în investiţii privind reabilitarea sistemului de încălzire din municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea reducerii poluării aerului şi a îmbunătăţirii eficienţei energetice. În prezent, sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Râmnicu Vâlcea alimentează aproximativ 70.000 de locuitori, reprezentând 64% din populaţie, precum şi numeroase instituţii publice.

”Am modificat legislaţia de achiziţii publice şi am înăsprit clauzele din contractele de finanţare pentru a-i determina pe beneficiari să accelereze ritmul de lucru. Avem deja contracte semnate în valoare de 5,9 miliarde de euro şi avem ambiţia ca şi în perioada aceasta să semnăm cât mai multe contractări”, a spus ministrul mediului la semnarea contractului de finanţare.

László Borbély a amintit, cu această ocazie, că beneficiarii au termen până la 01 septembrie a.c., să clarifice problemele pe care le întâmpină în pregătirea proiectelor: ”Am început controalele intense în teritoriu. Dacă situaţia nu se schimbă, vom trece la retragerea pre-finanţării pentru acele proiecte care nu au înregistrat progrese. Până acum am făcut plăţi către beneficiari în valoare de circa 468 milioane de euro, dar acest lucru nu ne mulţumeşte. Nu mai putem aştepta, trebuie să accelerăm ritmul pentru a creşte gradul de absorbţie”, a subliniat ministrul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.