Acasă Politic Bucuresti: Partidul Verde cere punerea sub acuzare a ministrului Mediului pentru subminarea...

Bucuresti: Partidul Verde cere punerea sub acuzare a ministrului Mediului pentru subminarea economiei nationale

DISTRIBUIȚI

103685 – 31082011- Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, a primit cu îngrijorarea vestea că România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon.

Secretarul general al Partidului Verde, Silviu Dumitru, susţine că „această situaţie este cauzată de incompetenţa celor care au întocmit inventarul naţional de emisii, în frunte cu şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi de lentoarea în îndeplinirea sarcinilor de către Ministrul Mediului. ANPM este subordonată Ministerului Mediului şi Pădurilor, iar cei care conduc aceste instituţii nu au respectat fie din incompetenţă, fie din rea-voinţă, cerinţele Comitetului de Conformare al Protocolului de la Kyoto.”

Prim-vicepreşedintele Verzilor, Toni Momoc precizează că „Partidul Verde a aflat cu stupoare că România nu mai are voie să vândă propriile certificate verzi pe bursa de profil. Decizia a fost luată din cauza nerespectării de către Guvernul român a prevederilor privind derularea sistemului naţional pentru estimarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Dar de ce ne mirăm? Este acelaşi Guvern care are în intenţie să dea aurul de la Roşia Montana pe mâinile canadienilor de la Gold Corporation. Este acelaşi ministru al Mediului care închide ochii la tăierile masive de păduri şi la mafia lemnului. Este acelaşi Executiv care taie salariile profesorilor şi doctorilor, care creşte TVA şi distruge întreprinderile mici şi mijlocii, care sărăceşte şi îmbolnăveşte populaţia, în vreme ce familiile şi afacerile domnilor din PD-L şi UDMR prosperă”.

Vice-preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, subliniază că „în condiţiile în care România împrumută bani de la FMI pentru a plăti pensii şi salarii, incompetenţii de la ANPM n-au fost în stare să întocmească dosarul cu Inventarul Național al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră pentru 2011. Consecinţa: România va pierde 1 miliard de Euro, aproximativ 300 milioane certificate la un preţ de circa 3-3,5 euro/certificat. 300 de milioane de certificate ale României suspendate de la tranzacţionare an de an, permite celorlate ţări care scot bani din vânzarea acestor certificate obţinerea unui preţ mai mare per certificat. Responsabili de la ANPM în frunte cu ministrul Mediului ar trebui demişi şi acuzaţi de subminarea economiei naţionale.”

Partidul Verde apreciază că nu este suficientă destituirea şefului Agenţiei de Protecţie a Mediului. Ministrul Mediului şi Pădurilor este direct responsabil: Borbely Laszlo ar trebui demis şi pus sub acuzare pentru subminarea economiei naţionale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.