Acasă Politic Bucuresti: Piata imobiliara incepe sa se stabilizeze

Bucuresti: Piata imobiliara incepe sa se stabilizeze

DISTRIBUIȚI

103038 – 03082011 – Conform raportului de monitorizare imobiliara realizat de anunturiparticulari.ro, piata imobiliara inregistreaza o perioada de stabilizare, preturile de vanzare pe segmentul rezidential pastrandu-si aproximativ aceleasi cote ca la inceputul anului 2011. In luna iulie, pentru o garsoniera s-a solicitat un pret mediu de 36.400 de euro, cu 3% mai putin fata de luna ianuarie. Aceeasi situatie se observa si in cazul apartamentelor cu 2 camere unde s-a inregistrat o scadere de 3% fata de inceputul anului, pretul mediu de strigare ajungand la 58.450 de euro. Pentru apartamentele

cu 3 si 4 camere, pretul mediu solicitat de proprietari in luna iulie este similar cu cel din luna ianuarie, variatia pe ultimele sase luni fiind aproape zero. Apartamentele de 3 camere au fost cotate la 80.700 de euro iar cele de 4 camere la aproximativ 99.000 de euro.

Numarul de apartamente scoase spre vanzare in luna iulie este mai mic fata de cel din luna iunie, ajungand la 2.399 de unitati. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca ne aflam in perioada concediilor.

 Cele mai multe oferte scoase spre vanzare s-au inregistrat pe segmentul apartamentelor cu 2 camere. Comparativ cu luna iunie 2011, numarul acestora a scazut cu 5%, ajungand la 986 de oferte in iulie 2011. Acestea au fost urmate de apartamentele cu 3 camere, unde s-au inregistrat 709 oferte. Au fost scoase spre vanzare 512 garsoniere, cu 2% mai putin fata de luna precedenta si doar 182 de apartamente cu 4 camere, cu 30% mai putin fata de iunie 2011.

Berceni – zona cu cele mai multe apartamente de vanzare – Berceni ramane zona cu cele mai multe apartamente de vanzare, inregistrand cele mai multe oferte atat pentru apartamente cu 2 si 3 camere, cat si pentru cele cu 4 camere. În luna iulie, in zona Berceni s-au scos pe piata 90 de apartamente cu 2 camere, la polul opus aflandu-se zonele Giulesti cu 6 oferte, Vacaresti cu 8 oferte si Tineretului cu 11 oferte. Si in cazul apartamentelor cu 3 camere Berceni este lider la numarul de oferte noi aparute – 71 de unitati. Din acest punct de vedere, Berceni s-ar putea spune ca este o zona privilegiata, in comparatie cu Fundeni si Tineretului care au inregistrat 4 si respectiv 7 oferte. Pentru apartamentele cu 4 camere s-au inregistrat 30 de oferte. Destul de multe, daca ne uitam la cartierele Titan, unde au aparut doar 4 oferte, Crangasi doar 7 oferte si Drumul Taberei – 11 oferte. Doar in cazul garsonierelor, Berceni cade pe locul 2 cu 46 de oferte noi, devansat fiind de Drumul Taberei, care inregistreaza 53 de oferte.

Precizari: Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. AgentieNET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii AgentieNET. Sstatistica este valabila doar pentru orasul Bucuresti. Ccand spunem numarul de oferte ne referim la numarul de oferte aparute nou pe piata, nu la toate ofertele existente pe piata. Cand spunem pretul mediu ne referim la pretul mediu de strigare, cel anuntat initial de proprietar, nu este pretul efectiv de tranzactionare. Preţul mediu este calculat pe tot orasul Bucuresti, indiferent de zona. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.