Acasă Politic Bucuresti: Primaria Capitalei bate obrazul operatorilor de cabluri

Bucuresti: Primaria Capitalei bate obrazul operatorilor de cabluri

DISTRIBUIȚI

103032 – 03082011 – Primaria Municipiului Bucuresti a depozitat in Piata Operei cablurile de transmisie de date amplasate ilegal pe stalpi, dezafectate in cadrul buclei 4 a proiectului Netcity. Primaria Capitalei a luat aceasta masura simbolica pentru a atrage atentia asupra faptului ca operatorii de telecomunicatii nu si-au respectat obligatia de a-si demonta si evacua cablurile, iar Primaria Capitalei a fost nevoita sa le dezafecteze si sa le depoziteze in eventualitatea in care operatorii le vor revendica. Cablurile vor ramane timp de o saptamana in Piata Operei, pentru a evidentia

atitudinea operatorilor de telecomunicatii care refuza sa contribuie la curatarea orasului de cablurile amplasate pe stalpi.

Municipalitatea a atentionat prin mai multe adrese operatorii de comunicatii electronice ca vor fi dezafectate cablurile aeriene amplasate ilegal pe stalpi si s-a comunicat initial ca data de incepere a dezafectarilor data 1 mai 2011, apoi data de 1 iunie 2011.

Primaria Capitalei a tinut cont de solicitarile operatorilor de prelungire a termenului de dezafectare, si a amanat data de incepere a dezafectarii pană la 1 iulie 2011.
De asemenea, precizam ca in cazul in care nu si-au luat masurile de migrare in subteran, operatorii sunt obligati, conform conditiilor contractuale, sa isi informeze abonatii in legatura cu intreruperea furnizarii serviciilor.

In data de 30 noeirmbrie 2010 au fost receptionate lucrarile canalizatiei subterane aferente buclei 4 a retelei metropolitane de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii – Netcity, avand o lungime de 18,5 km. Operatorii de telecomunicatii aveau obligatia de a-si repozitiona retelele in subteran progresiv, fara a depasi 120 de zile de la finalizarea tronsonului Netcity. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.