Acasă Politic Bucuresti: Protectia Consumatorilor: Producatorii de paine fura la gramaj

Bucuresti: Protectia Consumatorilor: Producatorii de paine fura la gramaj

DISTRIBUIȚI

103381 – 18082011– Producatorii de paine fura la gramaj, fiecare franzela avand o greutate diferita cu cel putin cateva grame, au descoperit inspectorii de la Protectia Consumatorilor.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a verificat 446 de operatori economici si a constat ca unul din trei (36%) nu respecta legea, aproape patru tone de paine fiind neconforme.

Au fost constatate numeroase cazuri in care diferentele medii, fata de cantitatile nete declarate de producatori, la diferite sortimente de paine, erau intre 20-80 g/bucata, se arata intr-un comunicat al ANPC.

Painea avea cantitatea neta declarata neuniforma – de 210g, 295g, 300g, 310g, 315g, 540g – diferente greu sesizabile de catre consumatori si care creeaza dificultati acestora la achizitionarea produsului.

In plus, inspectorii au constatat ca in multe cazuri pe ambalaje nu se afiseaza denumirea furnizorului, denumirea produsului sau a pretului de vanzare cu amanuntul. Unele magazine vand paine deformata, aplatizata, cu portiuni partial arse sau insuficient coapta.

Pentru incalcarea dispozitiilor legale au fost aplicate un numar de 178 sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 466 700 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.