Acasă Politic Bucuresti: Spitalul din Radauti, reabilitat cu bani de la Banca Mondiala

Bucuresti: Spitalul din Radauti, reabilitat cu bani de la Banca Mondiala

DISTRIBUIȚI

103097 – 08082011- Până la sfârşitul acestui an, secţiile de obstetrică şi neonatologie ale Spitalului Municipal Rădăuţi vor fi reabilitate, în cadrul unui program al Ministerului Sănătăţii şi Băncii Mondiale.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat la sfârşitul săptămânii trecute contractul cu societatea de construcţii  care a câştigat licitaţia pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din spitalul rădăuţean, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi a normelor europene.Suprafaţa care va fi reabilitată este de peste 900 m2.

Vor fi realizate lucrări de rezistenţă mecanică şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă, siguranţă în exploatare, protecţie împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică.

Valoarea totală a contractului este de 4.607.476 lei şi se realizează în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Procedura de achiziţie s-a desfăşurat conform cerinţelor Băncii Mondiale şi a fost supravegheată de experţii acestei instituţii.

În perioada 2010-2011, în cadrul proiectului derulat cu Banca Mondială, au mai fost reabilitate încă cinci maternităţi în Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Brăila. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.