Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu pledeaza iar pentru crearea Statelor Unite ale Europei

Bucuresti: Traian Basescu pledeaza iar pentru crearea Statelor Unite ale Europei

DISTRIBUIȚI

103449 – 23082011– Presedintele Traian Basescu a vorbit din nou, luni seara, despre crearea rapida a Statelor Unite ale Europei, intr-un interviu acordat postului public de televiziune. „Sunt convins ca Germania, Franta, Italia, Spania au aceleasi analize pe care le am si eu si vad crearea Statelor Unite ale Europei ca o solutie pentru Europa. Marea problema e daca avem liderii politici care sa convinga popoarele ca asta este solutia”, a spus seful statului. „Raspunsul meu e indoielnic din punct de vedere al acestei convingeri. Nu am convingerea ca oamenii politici de astazi au forta sa convinga popoarele ca SUE nu le afecteaza cultura, traditiile, personalitatea fiecarui popor. Nu cred ca aceasta generatie de oameni politici poate sa convinga popoarele”, a comentat Basescu.

 

 

 

El a subliniat ca o astfel de decizie nu poate fi impusa decat printr-un referendum in cadrul caruia romanii sa-si exprime vointa asupra acestui subiect.

In opinia sa, proiectul statelor unite europene trebuie realizat rapid, o decizie fiind necesara „in maxim doi – trei ani”.

„Suna rau sa stii ca TVA-ul se stabileste undeva la Bruxelles, ca va fi o cota de 20%, suna extrem de rau acum pentru orice om din Romania, si totusi va trebui sa inghitim aceasta pastila daca vrem ca Europa sa fie viabila in fata globalizarii”, a subliniat seful statului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.