Acasă Politic Chisinau: Revenire: Elevii din Republica Moldova vor studia in continuare istoria romanilor

Chisinau: Revenire: Elevii din Republica Moldova vor studia in continuare istoria romanilor

DISTRIBUIȚI

103226 – 12082011- Ministrul Educatiei de la Chisinau, Mihai Sleahtitchi, a revenit joi cu explicatii in legatura cu studierea istoriei romanilor in scolile din Republica Moldova. Dupa ce vestea cu privire la cumularea disciplinei „Istoria romanilor” cu „Istorie universala” intr-un singur obiect de studiu a trezit nedumerire, ministrul educatiei, Mihai Sleahtitchi, a considerat ca este nevoie de o explicatie, relateaza Unimedia.

Ministrul a dat asiguri ca elevii din institutiile preuniversitare din Republica Moldova vor studia in continuare istoria romanilor, doar ca aceasta disciplina se va incadra, alaturi de istoria universala, in obiectul de studiu „Istoria”.

Ministrul a afirmat ca in curricula scolara nu s-a schimbat nimic in comparatie cu anul trecut. „Istoria romanilor va fi studiata si in continuare in scolile din Republica Moldova. Acest subiect a luat o conotatie absolut nedorita. Am si eu o parte de vina. Nu am fost destul de explicit, iar subiectul a fost politizat”, a recunoscut ministrul.

„Am hotarat sa fac unele precizari, pentru a scoate acest subiect din zona politicului si pentru a il intoarce in zona educatiei. Nu s-a schimbat absolut nimic in comparatie cu anul trecut. Formularile fara istoria romanilor in scolile din tara, istoria romanilor nu va mai fi studiata in scoli sunt total gresite. Istoria romanilor ramane acasa. Noi am schimbat forma, nu si continutul”, a subliniat Sleahtitchi.

El a precizat ca o parte din manualele de istorie vor fi oferite sub forma de donatii din partea statului roman. Acestea vor fi folosite ca surse pentru informatie suplimentara.

Sleahtitchi a explicat ca a avut loc o decongestionare a curriculei scolare. „Sunt foarte multe obiecte, de aceea am decis sa unim disciplinele care sunt apropiate. Asa s-a intamplat cu aritmetica si geometria – disciplina se numeste acum matematica”, a spus ministrul Educatiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.