Acasă Politic SUA: Statuia Libertatii intra in renovare timp de un an

SUA: Statuia Libertatii intra in renovare timp de un an

DISTRIBUIȚI

103204 – 11082011- Monument simbol al SUA, Statuia Libertăţii va fi închisă din 29 octombrie a. c., a doua zi după aniversarea a 125 de ani de la construcţia ei. Statuia va intra în renovare pentru o perioadă de un an, transmite Radio România Actualităţi.

După atacurile din 9 septembrie 2001, guvernul federal american a închis Statuia Libertăţii, un simbol al întregii naţiuni şi una dintre cele mai cunoscute atracţii turistică a oraşului New York, a anunţat secretarul american de interne, Ken Salazar.

Serviciul Parcurilor Naţionale a luat acea decizie din cauza faptului că salvatorii nu ar putea ajuta oamenii din interiorul statuii în caz de urgenţă majoră.

În 2004 au fost redeschise punctele de observaţie de pe piedestal, de la bază, după o investiţie de aproximativ 6,7 milioane de dolari în imbunătăţiri ale sistemelor de securitate şi de stingere a incendiilor.

Cinci ani mai târziu, coroana statuii şi 146 de trepte au fost redeschise publicului chiar de 4 iulie, ziua naţională a SUA.

În 2011, Statuia Libertăţii va fi închisă din nou.

Secretarul american de interne, Ken Salazar, spune că este nevoie de o renovare în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea siguranţei suplimentare care a fost promisă încă din 2009.

Potrivit oficialilor, renovarea care va dura un an, nu a demarat mai devreme din cauza nefinalizării planurilor de finanţare în timp util. Un alt argument este că statuia nu putea fi închisă fără a se aniversa 125 de ani de la construcţia ei, în data de 28 octombrie. Astfel că Statuia libertăţii va fi închisă pentru renovare a doua zi după aniversare.

Statuia Libertăţii este un monument situat în portul „Liberty Island” din oraşul New York. Statuia reprezintă zeiţa libertăţii şi a fost amplasată în anul 1886 la intrarea portului de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiţi salutul de bun venit pe pământ american. Statuia a fost făcută cadou cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenţei Statelor Unite. Monumentul are o înălţime fără soclu de 46,5 m, iar cu soclu 93 m şi are un înveliş de cupru care acoperă un schelet de fier. Greutatea statuii este de 225 tone. Culoarea statuii prin oxidarea cuprului a devenit verde. Soclul are o formă de stea fiind construit din piatră, iar În interiorul său se află un muzeu. Zeiţa ţine în mâna stângă o tablă cu inscripţia „JULY IV MDCCLXXVI” (4 iulie 1776) data declarării independenţei Statelor Unite ale Americii, iar în mâna dreaptă ţine o făclie cu flacăra aurită. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.