Acasă Politic Tokyo: Premierul japonez a demisionat

Tokyo: Premierul japonez a demisionat

DISTRIBUIȚI

103556 – 26082011Premierul japonez, Naoto Kan, şi-a anunţat vineri demisia din funcţia de preşedinte al Partiduliu Democrat din Japonia, ceea ce implică şi renunţarea la funcţia de şef al guvernului, transmite AFP. Kan urmează să susţină o conferinţă de presă vineri seară, în cursul căreia va anunţa oficial demisia guvernului.

Naoto Kan a declarat la începutul lunii iunie, pentru prima dată de la 11 martie, că ia în considerare varianta de a a-şi da demisia –, dar nu până nu termină de rezolvat situaţia de la Fukushima.

Kan a fost presat de partidele politice din ţară, dar şi din afara ţării să îşi dea demisia, în urma administrării situaţiei de la Fukushima.

Naoto Kan, în vârstă de 64 ani, a rezistat în funcţie în urma unei moţiuni de cenzură în Parlamentul nipon. Moţiunea, depusă de opoziţia conservatoare, critica modul în care a fost gestionată criza provocată de catastrofa din 11 martie.

Alegerile pentru desemnarea viitorului lider vor avea loc luni, iar învingătorul va fi desemnat marţi de Parlament în funcţia de prim-ministru. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.