Acasă Politic Washington: America se mai zguduie putin

Washington: America se mai zguduie putin

DISTRIBUIȚI

103490- 24082011– Coasta estica a SUA a fost zgaltaita marti seara de un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter care s-a simtit din Virginia pana in Boston.

Epicentrul seismului a fost localizat la 130 de kilometri de Washington, destul de aproape de o centrala nucleara, ale carei reactoare au fost dezactivate de sistemele de siguranta.

Cladirea Pentagonului, Capitoliul, Congresul, Casa Alba, dar si alte cladiri, cum ar fi spitalele si imobilele pentru birouri, au fost imediat evacuate, atat in Washington, cat si in New York, informeaza Reuters, fiind raportate si imobile avariate.

Serviciile de telefonie mobila de pe coasta de est a Statelor Unite au fost grav afectate, iar mai multe aeroporturi, printre care si JFK sau Newark Liberty, din New Jersey, au fost evacuate. Pe aeroportul Reagan zborurile au fost oprite, pentru un timp.

Seismologii americani sustin ca este vorba despre cel mai mare cutremur produs in aceasta zona in ultimii 236 de ani. Ultimul care a afectat DC a avut loc in 16 iulie 2010, avand o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter.

Cel mai recent seism de o asemenea magnitudine si intensitate a fost inregistrat pe 31 mai 1897, fiind considerat cel mai puternic seism din istoria statului american Virginia. In zona au loc de obicei doar cutremure de mica intensitate. De cand a devenit stat, in Virginia s-au inregistrat 25 de seisme.

Seismul, care a durat 5 secunde, s-a simtit pana in New England, Toronto si Ohio. O explicatie pentru intensitatea cu care a fost resimtit este aceea ca seismul a avut loc la numai 6 kilometri adancime. Conform U.S. Geological Survey, cutremurul ar fi avut loc la o adancime de numai 800 de metri.

Principalele institutii americane evacuate si-au reluat activitatea, la fel ca majoritatea aeroporturilor din zona. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.