Acasă Politic Bucuresti: Camatari din Bucuresti si Brasov retinuti pentru torturarea victimelor

Bucuresti: Camatari din Bucuresti si Brasov retinuti pentru torturarea victimelor

DISTRIBUIȚI

103902 – 09092011 – Mai multe persoane din Bucuresti si Brasov au fost strangulate si batute din cauza unor datorii fictive pe care le pretindeau interlopi din cele doua mari orase, anchetati de procurorii DIICOT. Victimele erau torturate daca refuzau sa faca imprumuti bancare pentru interlopi sau nu le returnau sume mari de bani, informeaza Adevarul. Printre cei retinuti de DIICOT se afla Stefan Chetea, de 34 de ani, din Brasov, trimis in judecata, alaturi de alte 16 persoane, sub acuzatia de constituire a unui grup de crima organizata specializat in santaj, lipsire de libertate si infractiuni informatice. Ancheta a fost demarata dupa ce un tanar, care a imprumutat 2.000 de euro, a fost anuntat de interlopi ca trebuie sa inapoieze in cateva luni suma de 15.000 de euro.

 

 De frica, acesta s-a ascuns, iar cand a fost gasit de oamenii lui Stefan Chetea a fost batut cu tevi de metal, legat la gura cu banda izolanta, strans de gat si electrocutat, iar datoria i-a fost urcata cu alti 10.000 de euro. Victima a fost spitalizata timp de 35 de zile.

Stefan Chetea mai este urmarit si pentru fraude informatice dupa ce fura, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal de deschidere a aparatelor electronice si un program de calculator care, odata instalat, impiedica desfasurarea programului informatic si determina combinatia castigatoare. Desi a castigat, a refuzat sa dea o parte si celor care i-au facut rost de dispozitiv, iar in conflict a intervenit liderul sportivilor din Bucuresti Radu-Cristian Rosca.

Conflictul care statea sa izbucneasca intre interlopii din Brasov si cei din Capitala a fost oprit de procurorii DIICOT, care au intervenit si i-au retinut.

Stefan Chetea mai este implicat si in alt dosar. El si alti 30 de membri ai gruparii sale au fost trimisi in judecata in aceasta vara intr-un dosar de obtinere a unor credite ilegale de 1.250.000 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.