Acasă Politic Bucuresti: Liceenii bucuresteni primesc lectii anticoruptie

Bucuresti: Liceenii bucuresteni primesc lectii anticoruptie

DISTRIBUIȚI

104350 – 27092011 – Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu expertiza ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti, derulează în perioada 27-29 septembrie, a doua etapă a Proiectului “Tinerii împotriva corupţiei”.

Proiectul are rolul de a informa, conştientiza şi implica tinerii în acţiuni anticorupţie, în scopul eficientizării luptei împotriva acestui fenomen social.

Astfel, echipe alcătuite din elevi selectaţi dintre participanţii la prima etapă a proiectului, vor participa la ateliere de formare anticorupţie la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” şi la Colegiul Naţional „Grigore Moisil”.

Atelierele de formare vor fi urmate de susţinerea unei aplicaţii practice împreună cu reprezentaţii Direcţiei Generale Anticorupţie şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră.

Activitatea propusă vine în continuarea activităţilor de prevenire anticorupţie desfăşurate de ofiţerii S.A.M.B. în rândul lucrătorilor Brigăzii Rutiere, activitate care se doreşte a fi finalizată cu informarea, deopotrivă a funcţionarilor, cât şi a cetăţenilor, care pot fi implicaţi în fapte de corupţie.

Prin acest proiect se urmăreşte, în rândul elevilor, creşterea nivelului de cunoştinţe despre corupţia din România, despre efectele sale negative şi despre mijloacele de prevenire şi lupta împotriva corupţiei. Mai mult decât atât, vor beneficia de informaţii practice valoroase cu privire la instrumentele pe care le are la dispoziţie orice cetăţean pentru a sesiza şi acţiona împotriva corupţiei. Totodată, atât elevii, cât şi familiile acestora, precum şi profesorii vor fi mai bine informaţi cu privire la riscurile corupţiei şi vor conştientiza mai intens necesitatea unei atitudini integre în societate, o implicare activă în desfăşurarea acţiunilor anticorupţie, pentru eficientizarea luptei împotriva acestui fenomen social. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.