Acasă Politic Bucuresti: Noul ministru al Afacerilor Europene a depus juramantul de investitura

Bucuresti: Noul ministru al Afacerilor Europene a depus juramantul de investitura

DISTRIBUIȚI

104170 – 21092011 – Noul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a a depus, marti seara, juramantul de investitura in functfelicita chiar daca am si regretul despartirii de dumneavoastra si implicit de competentele legate de relatia cu UE. Am convingerea ca si in Executiv fiind vom colabora la fel de bine pe chestiunile ce tin de UE”, i-a transmis presedintele Traian Basescu noului ministru.   „Ministerul acesta nu va gestiona bani – un singur program operational este in responsabilitatea acesui minister, in rest celelate ministere raman responsabile. Acest minister va avea ca misiune fundamentala coordonarea activitatii unitatilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor cu aplicabilitate in toate ministerele,

sa urmareasca aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana. Acest minister va fi interfata intre guvernul roman si Comisia Europeana si va avea misiunea extrem de grea a sustinerii punctului de vedere al Romaniei in negocierile pentru urmatorul exercitiu bugetar 2014-2020″, a explicat seful statului.

            „Sunt convins ca veti avea un mandat de succes, veti avea tot sprijinul meu si politic si atat cat pot in relatia cu UE. Ii asigur pe toti ca veti avea in guvern un independent politic”, a incheiat Basescu.

            Fostul comisar european a trecut, marti de votul Parlamentului, intr-o sedinta marcata si de scandaluri, dar si de momente emotionante, cum ar fi cel in care fratele lui Orban, liberalul Ludovic, nu a putut sa voteze pentru aceasta numire, parlamentarii opozitiei abtinandu-se de la vot.

            Imediat dupa ce ministerul si conducatorul sau au trecut prin Parlament, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential si decretul de numire ca ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.