Acasă Politic Bucuresti: Optimism in randul managerilor din industrie si comertul cu amanuntul

Bucuresti: Optimism in randul managerilor din industrie si comertul cu amanuntul

DISTRIBUIȚI

104381 – 28092011 – Industria si comertul cu amanuntul vor inregistra o crestere moderata in perioada septembrie – noiembrie 2011, in comparatie cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj in randul managerilor societatilor comerciale realizat de Institutul National de Statistica. In schimb, serviciile vor avea o activitate stabila, iar, pe domeniul constructiilor, se va observa o usoara scadere. 

Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna septembrie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%). Cele mai mari cresteri se vor inregistra in domeniul fabricarii autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (sold conjuctural +37%), al fabricarii produselor farmaceutice de baza si preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +23%) si al fabricarii calculatoarelor si a produselor electronice si optice (sold conjunctural +15%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit estimarilor din luna septembrie 2011, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -15%) si a numarului de salariati (sold conjunctural -12%). Managerii estimeaza scaderea stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -17%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +6%)

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat o tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +15%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +12%). Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%) si a volumului comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri (sold conjunctural +10%). Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +19%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural -1%). In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +10%). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.