Acasă Politic Bucuresti: Patru crese noi in Bucuresti

Bucuresti: Patru crese noi in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

104290 – 26092011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, inaugurează luni patru centre pentru îngrijirea copilului. Cele patru centre de îngrijire pentru copii, aflate în sectoarele 3 şi 6, au în total 70 de locuri şi fac parte din proiectul „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine” administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Noile centre funcţionerază sub numele An-Tan-Te. Esenţa proiectului este bazat pe conceptul de educaţie timpurie. „Conceptul centrelor An-Tan-Te este unul diferit de cel existent în momentul de faţă în România, programele de îngrijire şi educaţie timpurie fiind replicate după model Occidental. Aceste centre au fost gândite ca un model de instituţie care să ţină seama nu numai de nevoile materiale, ci şi de cele de dezvoltare intelectuală şi emoţională a copiilor din această grupă de vârstă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Bucureşti.

Proiectul a fost lansat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu în urmă cu un an. „Necesitatea înfiinţării unor noi creşe este evidentă, având în vedere faptul că în Bucureşti sunt doar 17 creşe în sistem public şi chiar mai puţine în sistem privat”, preciza Sorin Oprescu la lansarea proiectului. Proiectul coordonat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, prevede construirea a 13 creşe. Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar costurile depăşesc cinci milioane de euro. Din această sumă Primăria Bucureşti contribuie cu două procente. Proiectul se va derula timp de trei ani şi vizează crearea a cel puţin 780 de locuri pentru copii de până la patru ani. Tot în cadrul acestui proiect 173 de persoane fără loc de muncă vor fi calificate în domeniul educaţiei şi dezvoltării timpurii a copilului în vederea reintegrării acestora pe piaţa muncii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.