Acasă Politic Bucuresti: Protest impotriva finantarii Catedralei Mantuirii Neamului din bani publici

Bucuresti: Protest impotriva finantarii Catedralei Mantuirii Neamului din bani publici

DISTRIBUIȚI

104304 – 26092011 – Asociatia Umanista Romana va organiza un protest impotriva finantarii din bani publici pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, miercuri, 5 octombrie 2011, in Parcul Izvor in dreptul Palatului Parlamentului (Bd. Natiunile Unite).

“Statul român a contribuit deja la susţinerea Catedralei Mântuirii Neamului cu donarea, prin încălcarea Constituţiei, a terenului de 11 ha proprietate publică în valoare de circa 200.000.000 euro şi cu sume acordate recent de către guvern, Primăria Generală şi Primăria Sectorului 3 în valoare de 25.000.000 RON. Aceste finanţări din bani publici trebuie să înceteze, iar catedrala, dacă va fi vreodată construită, să fie realizată exclusiv din donaţii sau fonduri private. Politicienii populişti vor avea tendinţa să aloce la nesfârşit fonduri publice pentru a satisface cerinţele constante ale bisericii precum pretenţia de a susţine de la buget construirea Catedralei Mântuirii Neamului”, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

”Solicităm preşedintelui României organizarea unui referendum privind finanţarea din bani publici a Catedralei Mânturii Neamului şi vom propune un draft al unui proiect de lege pentru finaţarea cultelor din banii colectaţi, prin taxe şi impozite, de către statul român de la persoanele care aparţin unui cult. O finaţare corectă, transparentă şi limitată la proporţia de membri ai unui cult ar stopa pe de o parte scurgerea constantă a unor fonduri publice imense către biserici, îndeosebi căte cea majoritară şi ar pondera populismul religios al politicienilor care alocă prin decizii arbitrare, în funcţie de interesele lor particulare, bani publici care ar fi necesari în numeroase alte zone subfinanţate şi de interes public”, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.