Acasă Politic Bucuresti: Sefii guvernelor roman si armean vor sa intensifice cooperarea bilaterala

Bucuresti: Sefii guvernelor roman si armean vor sa intensifice cooperarea bilaterala

DISTRIBUIȚI

104251 – 23092011 – Premierul Emil Boc a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere, cu prim-ministrul Republicii Armenia, Tigran Sargsyan.

Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea consolidării relaţiilor politice şi economice bilaterale, în special în domeniul agriculturii, al turismului sau al transportului maritim, având în vedere că nivelul comerţului bilateral este încă la un nivel scăzut faţă de potenţialul existent, potrivit unui comunicat la Guvernului. Premierul Emil Boc a ţinut să evidenţieze importanţa comunităţii armene pentru stabilitatea politică şi economică a României, prin susţinerea pe care Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a avut-o pentru actuala coaliţie de guvernare.

Şeful Executivului român l-a felicitat pe omologul său armean pentru aniversarea a 20 de ani de la dobândirea independenţei naţionale a Republicii Armenia.

La rândul său, Tigran Sargsyan, a menţionat că România a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Armenia şi a mulţumit României pentru  „găzduirea comunităţii armene”.

Cei doi oficiali şi-au manifestat, totodată, satisfacţia în ceea ce priveşte continuarea Programului interguvernamental româno-armean de schimburi culturale şi educaţionale.

La întrevederea de la Palatul Victoria au mai participat, din delegaţia armeană, ministrul Educaţiei al Republicii Armenia, Armen Ashotian,  ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparian, iar din delegaţia română ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, şi preşedintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Pambuccian. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.