Acasă Politic Bucureşti: Oprescu, primul care va inaugura un azil pentru vârstnici într-un fost...

Bucureşti: Oprescu, primul care va inaugura un azil pentru vârstnici într-un fost spital

DISTRIBUIȚI

103776 – 04092011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat sâmbătă stadiul lucrarilor la noul camin pentru persoane varstnice al municipiului Bucuresti “Acad. Nicolae Cajal”, din cladirea fostului Spital Clinic Caritas. “Am vrut sa verific personal santierul, sa ma asigur ca lucrarile sunt in grafic. Dorim sa deschidem acest camin in luna octombrie, asa cum ne am propus cand am inceput. Avem datoria, si incercam sa o facem, sa avem grija de batranii nostri. Acest demers nu reprezinta un inceput, ci o continuare. Avem Caminul Spital de Batrani nr. 10 care functioneaza de atata timp. Analizam, in functie de fondurile disponibile, sa alocam resursele necesare pentru construirea  altor astfel de camine. Mi-as dori sa schimbam conceptia de ‚azil de batrani’ – asa cum este ea perceputa in Romania, pentru ca noi incercam sa cream conditii decente in aceste locuri. Ne dorim ca serviciile pe care le oferim aici sa fie niste servicii de calitate”.

Caminul pentru persoane varstnice al municipiului Bucuresti “Acad. Nicolae Cajal” va asigura asistenta si protectie sociala persoanelor varstnice. Serviciile socio-medicale, vor consta in oferirea de gazduire si hrana, ingrijiri medicale, recuperare si readaptare, activitati de ergoterapie, de petrecere a timpului liber, asistenta sociala, consiliere psihologica si juridica. De asemenea, noul camin de batrani va respecta standardele minime obligatorii pentru caminele de persoane varstnice in vigoare, avand 25 camere/1 beneficiar, 20 camere/2 beneficiari, 5 camere/3 beneficiari, o parte din camere cu grupuri sanitare proprii, cabinete medicale si psihologice, club de activitati recreationale, biblioteca, oficii si sali mese, precum si o sala de recuperare de kinetoterapie.

Dupa ce Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a sistat finantarea Spitalului Clinic Caritas Acad. Nicolae Cajal (de la 1 aprilie 2011) si pentru ca imobilele in care functiona spitalul au fost retrocedate proprietarilor (in conformitate cu  Legea nr. 10/2001) Primaria Municpiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si Directia Generala de Asistenta Sociala a decis sa aplice o cerere de finantare in cadrul Programului de Interes National “Dezvoltarea Retelei Nationale de Camine pentru Persoanele Varstnice”. Acest program, (aprobat prin H.G. nr. 212/2011) a permis transformarea singurei cladiri care a ramas in proprietatea Municipiului Bucuresti, nefiind retrocedata, intr-un camin pentru batrani cu o capacitate de cazare de 80 de locuri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.