Acasă Politic Catalin Ivan (PSD): “Ministerul de carton propus de PDL este o butaforie...

Catalin Ivan (PSD): “Ministerul de carton propus de PDL este o butaforie menita sa ne pacaleasca pe toti”

DISTRIBUIȚI

104118 – 19092011 – Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că minte atunci când spune că România va avea o creştere puternică a utilizării banilor europeni odată cu înfiinţarea Ministerului pentru Afaceri Europene. Motivul: în formula PDL, noul minister nu va avea atribuţii serioase în gestionarea fondurilor europene. Traian Băsescu şi PDL nu îşi doresc cu adevărat un minister unic de gestionare a banilor europeni! Un minister unic, cu atribuţii clare şi serioase, cu autoritate de management, legislaţie şi corp de audit unice, care să producă un impact pozitiv real asupra absorbţiei. Ei vin în faţă cu un minister de carton, vopsit frumos pe dinafară şi gol pe dinăuntru. Este o butaforie, menită să ne păcălească pe toţi că va fi mai bine.

 Nu va fi! Singura atribuţie clară a acestui nou minister este să dea bine, aşa încât Udrea să poată gestiona din umbră banii europeni. Nu e întâmplător că Udrea a anunţat înaintea lui Boc acest minister şi inclusiv cine va fi ministru. Feriţi de ochii presei, Udrea şi Boc vor putea împărţi netulburaţi fondurile către primăriile şi clientela PDL în perioada electorală ce urmează. Acesta este scopul noului aşa-zis minister”, a explicat Ivan, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Social-democratul a mai arătat că PDL încearcă să se folosească de imaginea lui Leonard Orban pentru ”a-i spăla de păcate şi responsabilitate” pe miniştrii care nu şi-au făcut treaba şi care în mod normal ar fi trebuit să fie demişi, conform ultimatumului dat tocmai de către Băsescu. Potrivit lui Ivan, gradul de absorbţie real al României este de 3%, iar ţara noastră pierde zilnic 6,5 milioane de euro din bani europeni.

”Băsescu minte cu neruşinare şi atunci când spune că banii europeni nu sunt suficienţi pentru a rezolva problema echilibrului dintre angajaţi şi pensionari! Cum îndrăzneşte să profereze asemenea minciuni, când autorităţile române nu au făcut niciun demers pentru a atrage banii puşi la dispoziţie de UE pentru reangajarea disponibilizaţilor? În raportul Comisiei Europene pe 2010, privind activitatea Fondului european de ajustare la globalizare, România nu figurează niciunde. Este inadmisibil ca România, ţara care a pierdut peste 740 de mii de locuri de muncă de când e condusă de Boc, să atragă zero bani europeni, nerambursabili, destinaţi în mod expres ajutorării disponibilizaţilor! La nivel european, peste 23 de mii de şomeri au fost sprijiniţi de statele lor să-şi găsească un loc de muncă, doar anul trecut. Iar Băsescu are tupeul să vină public şi să spună că nu există bani suficienţi?! Poate el vrea să spună, de fapt, că nu există suficienţi bani europeni pentru populaţie, după ce aceştia trec prin ciurul clientelei PDL”, a acuzat Cătălin Ivan. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.